AFP: FNs sikkerhetsråd skal ha møte om Tigray

Flyktninger fra Tigray-regionen i en transittleir. FN forbereder seg på at så mange som 200.000 kan bli drevet på flukt i løpet av det neste halvåret. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB
Flyktninger fra Tigray-regionen i en transittleir. FN forbereder seg på at så mange som 200.000 kan bli drevet på flukt i løpet av det neste halvåret. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB Foto: NTB scanpix

FNs sikkerhetsråd skal tirsdag holde sitt første møte om krigen i Tigray-regionen i Etiopia, opplyser diplomatkilder til nyhetsbyrået AFP.

Møtet skal gjennomføres virtuelt og vil ikke være åpent for offentligheten. Det er uklart om det vil komme en uttalelse i etterkant av møtet, får AFP opplyst.

Volden raser i Tigray, der den etiopiske hæren siden 4. november har kjempet mot lokale opprørere. Etiopias statsminister Abiy Ahmed ga søndag opprørere i regionen 72 timer på å overgi seg, men de sier at de heller vil dø i kamp mot den etiopiske hæren.

Hundrevis anslås å være drept, men det nøyaktige antallet er ukjent. Så langt har titusenvis av mennesker flyktet over grensa til Sudan. FN forbereder seg på at så mange som 200.000 kan bli drevet på flukt i løpet av det neste halvåret.

Personvernpolicy