Grensa gjenåpnet mellom Australias to mest folkerike delstater etter 138 dager

For første gang siden 8. juli kunne innbyggere i Victoria og New South Wales mandag reise karantenefritt mellom delstatene.

Ifølge lokale medier spilte en DJ musikk langs hovedveien mellom nabobyene Wodonga og Alubry, som ligger i henholdsvis Victoria og New South Wales, da de første bilene kjørte over grensa.

Det var jubelscener på flyplassen i Sydney da de første passasjerflyene fra Melbourne landet. Flyruta var den nest travleste i verden før pandemien.

Victoria har vært episenteret for landets andre bølge med koronasmitte. Befolkningen i delstaten ble underlagt strenge smitteverntiltak etter at antall daglige nye smittetilfeller nådde 700.

I Melbourne, som har 4,9 millioner innbyggere, har folk blitt bedt om å holde seg hjemme i 112 dager. Victoria hadde mandag sin 24. dag uten nye koronatilfeller.

I New South Wales, som har flest innbyggere og rommer storbyen Sydney, har det gått 16 dager siden helsemyndighetene har registrert et nytt smittetilfelle.

Det er registrert litt over 27.800 koronatilfeller i Australia siden pandemien brøt ut. Landet har 25 millioner innbyggere. 907 mennesker er registrert døde som følge av covid-19, 819 av dem i Victoria.

Personvernpolicy