Grensa gjenåpnet mellom Australias to mest folkerike delstater etter 138 dager

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang siden 8. juli kunne innbyggere i Victoria og New South Wales mandag reise karantenefritt mellom delstatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge lokale medier spilte en DJ musikk langs hovedveien mellom nabobyene Wodonga og Alubry, som ligger i henholdsvis Victoria og New South Wales, da de første bilene kjørte over grensa.

Det var jubelscener på flyplassen i Sydney da de første passasjerflyene fra Melbourne landet. Flyruta var den nest travleste i verden før pandemien.

Victoria har vært episenteret for landets andre bølge med koronasmitte. Befolkningen i delstaten ble underlagt strenge smitteverntiltak etter at antall daglige nye smittetilfeller nådde 700.

I Melbourne, som har 4,9 millioner innbyggere, har folk blitt bedt om å holde seg hjemme i 112 dager. Victoria hadde mandag sin 24. dag uten nye koronatilfeller.

I New South Wales, som har flest innbyggere og rommer storbyen Sydney, har det gått 16 dager siden helsemyndighetene har registrert et nytt smittetilfelle.

Det er registrert litt over 27.800 koronatilfeller i Australia siden pandemien brøt ut. Landet har 25 millioner innbyggere. 907 mennesker er registrert døde som følge av covid-19, 819 av dem i Victoria.