Trump-teamet tar avstand fra advokat som fremmet påstander om valgfusk

Sidney Powell, her fotografert under Trump-teamets pressekonferanse torsdag, jobber ikke for Trump-kampanjen, heter det i en uttalelse fra blant annet Rudy Giuliani (til venstre). Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
Sidney Powell, her fotografert under Trump-teamets pressekonferanse torsdag, jobber ikke for Trump-kampanjen, heter det i en uttalelse fra blant annet Rudy Giuliani (til venstre). Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Trump-kampanjen sier at advokaten Sidney Powell, som på en pressekonferanse i Trump-regi fremmet påstander om utbredt valgfusk, ikke jobber for presidenten.

Sidney Power arbeider som advokat på egen hånd og er ikke en del av advokat-teamet til Trump-kampanjen, sier Rudy Giuliani og Jenna Ellis, som begge jobber for presidenten, i en uttalelse gjengitt av Reuters.

Uttalelsen kommer dagen etter at en føderal dommer avviste et søksmål fra Trump-kampanjen som forsøkte å stanse godkjenningen av valgresultatet i Pennsylvania.

I en skarp kjennelse avviste dommeren fullstendig påstanden om utbredt juks med forhåndsstemmer.

Trump refererte til Powell som en av sine advokater i en Twitter-melding 14. november.

Hun deltok også under en halvannen time lang pressekonferanse torsdag der Giuliani og andre medlemmer av Trumps team av advokater fremmet påstander om at finansmannen George Soros, regjeringen i Kina og den avdøde diktatoren i Venezuela, Hugo Chávez, hadde rottet seg sammen med «skurker» blant Demokratene for å få Joe Biden valgt.

Personvernpolicy