Danmarks regjeringsparti sier nei til skattelettelser for å løse koronakrisen

Danmark er midt i budsjettforhandlinger, men mindretallsregjeringen til statsminister Mette Frederiksen ser ikke ut til å ville bruke skattelettelser for å få landet ut av den økonomiske krisen, slik det borgerlige opposisjonspartiet Venstre ønsker. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB
Danmark er midt i budsjettforhandlinger, men mindretallsregjeringen til statsminister Mette Frederiksen ser ikke ut til å ville bruke skattelettelser for å få landet ut av den økonomiske krisen, slik det borgerlige opposisjonspartiet Venstre ønsker. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det danske partiet Venstre vil ha 2 milliarder i skattelettelser for å få Danmark gjennom koronakrisen. Forslaget blir kontant avvist av sosialdemokratene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er behov for at flest mulig tar i et tak sammen, og det skal skattelettelsene bidra til, mener det største danske opposisjonspartiet.

– Skatteletter fører til flere mennesker i jobb. Og det trenger vi. For det er behov for at flere løfter byrden nå. Det er mange som har mistet jobben i koronakrisen, sier Venstres leder Jakob Ellemann-Jensen.

Finanspolitisk talsmann for regjeringspartiet Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen, avviser forslaget tvert.

Partiene i det danske Folketinget er midt i forhandlingene om neste års statsbudsjett, som skal vedtas innen årets utgang.

Effektivisering av kommunale jobbsentre, lavere ytelser til arbeidsløse innvandrere og mer konkurranseutsettelse av offentlige tjenester er tenkt å finansiere skattelettelsene i Venstres forslag.