Iran skjerper restriksjoner for å tøyle coronasmitten

Gravplassen Behesht-e-Zahra like utenfor Teheran har problemer med å få gravlagt alle som dør etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Her fra en begravelse i begynnelsen av november.
Gravplassen Behesht-e-Zahra like utenfor Teheran har problemer med å få gravlagt alle som dør etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Her fra en begravelse i begynnelsen av november. Foto: Ebrahim Noroozi / AP

Iran stenger butikker og kontorer og innfører begrensninger på reiser mellom større byer idet landet kjemper mot det verste coronautbruddet i Midtøsten.

De siste fem dagene har Iran registrert over 430 nye coronarelaterte dødsfall per døgn. Helsedepartementet i Teheran opplyser lørdag at antall registrerte smittetilfeller nå er over 840.000.

De nye restriksjonene innebærer at både butikker, restauranter og kjøpesentre må stenges, ikke bare i Teheran, men også i byene Mashhad, Isfahan og Shiraz. Nesten 160 byer regnes som røde.

Irans president Hassan Rouhani har i en TV-tale varslet at 30 millioner av de fattigste iranerne skal få utdelt kontantstøtte for å klare seg gjennom krisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden