Polsk lastebil med tonnevis av juleskinker stanset trafikken sør i Danmark

Det gikk ikke helt som tenkt med 20 tonn juleskinke som lørdag var på vei sørover i Danmark. I en rundkjøring veltet den polske lastebilen.

Det er bare noen dager siden en ukrainsk lastebil med 22 tonn skinker veltet i det nordlige Holstebro. Veltede skinketransporter er i det hele tatt et velkjent fenomen på danske veier, spesielt i rundkjøringer.

En del av forklaringen er måten skinkene fraktes på. De ligger nemlig ikke bare i kasser, men er hengt opp i spesielle kjøttkroker. Ved sving med for høy fart, kan skinkene forskyve lastebilens tyngdepunkt såpass at den velter.

Den polske lastebilen veltet ved Nykøbing-Falster natt til lørdag. Først på ettermiddagen var det ventet at trafikken ville gå som normalt, ettersom lastebilen måtte tømmes for juleskinker, melder politiet sør på Sjælland og Lolland-Falster.

Ulykken skjedde i en rundkjøring der det tidligere har veltet flere lastebiler.

– Det er den ruten som blir brukt for å komme til ferja i Gedser. Jeg vet ikke hvor den kom fra, eller hvor den skulle hen, men det er en mulighet for at den skulle med ferja, sier politiets vaktsjef Ole Hald.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden