Festen flyttet ut i Stockholms gater da utestedene stengte fredag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholms utesteder stengte klokken 22.30 fredag, men da fortsatte festen i gatene utenfor. Enkelte barer utnyttet også et smutthull som lot dem holde åpent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjenkestoppen tvang Sveriges utesteder til å stenge dørene klokken 22.30, men det var fortsatt livlig i gatene i Stockholm. Der ble det festet og danset, mens flere delte sigaretter da TT var ute og tok temperaturen på nattelivet.

– Folk slutter ikke å feste fordi utestedene stenger. Hvorfor stenge ned steder der man iallfall har kontroll og restriksjoner mot trengsel. Vil man at folk skal holde seg hjemme, må man nok stenge helt, sier bargjesten Filip Monteza i trengselen i Sveavägen.

Minst tre utesteder i den svenske hovedstaden har utnyttet et smutthull i koronareglene. De stengte klokken 22, og åpnet igjen 22.30 enten uten alkoholservering eller med folköl (maks 2,8 prosent alkoholstyrke) som eneste alternativ.

Carina Cutlip i skjenkemyndighetene avviser at det er et smutthull, og sier det er helt etter reglene så lenge man har holdt stengt i 30 minutter først.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har 20 ansatte som kommer til å bli hjemløse om vi ikke gjør dette. Hadde regjeringen kommet med en støttepakke der de hjelper restaurantene med de faste utgiftene og permitteringer, hadde vi stengt i morgen, sier Alexander Fhazi, HR-sjef for Monky Bar, til Aftonbladet.

Baren arrangerte tidligere fredag en dagfest for å gjøre inntektstapet mindre.

Sosialminister Lena Hallengren sier i en skriftlig kommentar til TT at det ikke er mulig å regulere festingen totalt.

– Vi kan ikke lage lover om alt. Dette er ikke tiden for å omgås andre, gå på fest, holde selskaper eller være på restauranter og barer med venner, sier Hallengren.