Antallet drepte i opptøyer i Uganda har steget til 37

Demonstranter som støtter den ugandiske opposisjonslederen Bobi Wine, protesterte torsdag mot pågripelsen av presidentkandidaten. Flere titalls personer har mistet livet i protestene som brøt ut onsdag. Foto: AP / NTB
Demonstranter som støtter den ugandiske opposisjonslederen Bobi Wine, protesterte torsdag mot pågripelsen av presidentkandidaten. Flere titalls personer har mistet livet i protestene som brøt ut onsdag. Foto: AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 37 personer er drept i de voldelige protestene i Uganda som brøt ut onsdag etter pågripelsen av presidentkandidat Bobi Wine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så langt har vi registrert 37 døde som knyttes til protestene som brøt ut onsdag, sier helsesjef Moses Byaruhanga i politiet i Uganda til nyhetsbyrået AFP.

Politiet i hovedstaden Kampala hadde på forhånd varslet at dødstallene trolig ville stige. Torsdag ble det meldt om 16 døde og over 60 sårede, hvorav flere var alvorlig skadd.

Demonstrantene støtter opposisjonslederen Bobi Wine, en tidligere popstjerne. Wine ble fredag løslatt fra politiets varetekt etter å ha blitt pågrepet for å angivelig ha brutt koronareglene på valgmøtene sine.

Wine regnes som hovedutfordreren til president Yoweri Museveni, som har sittet ved makten i 36 år, i valget 14. januar.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sa torsdag at hun var bekymret for situasjonen i Uganda.

– Norge oppfordrer myndighetene i Uganda om å sørge for sikkerheten til alle kandidatene og deres følgere, sa hun i en uttalelse på Twitter.