Rekordhøy coronasmitte i Russland

Russland opplever et rekordhøyt antall coronasmittede, samtidig som sykehusene melder om mangel på nødvendig medisin.
Russland opplever et rekordhøyt antall coronasmittede, samtidig som sykehusene melder om mangel på nødvendig medisin. Foto: Evgeniy Sofiychuk / AP

Russiske helsemyndigheter registrerte fredag et rekordhøyt antall coronasmittede med 24.318 registrerte tilfeller det siste døgnet, melder Reuters.

Samtidig opplyser flere sykehus at de er i ferd med å gå tomme for legemidler som brukes i behandlingen av coronapasienter. Russland har nå over to millioner smittede, mens tallet på døde er kommet opp i 35.311. Bare fredag steg dette tallet med 35.

Flere distributører varsler at mulighetene for å fylle de tomme lagrene er små ettersom etterspørselen er langt større enn tilgangen.

Russland har registrert det femte høyeste antallet smittede i verden så langt under pandemien. Reuters melder at landets helsevesen, særlig i millionbyen Moskva, er i ferd å knele.

Leger i flere russiske regioner rapporterer om mangel på antibiotika, legemidler mot virus og andre medikamenter som brukes i behandlingen av covid-pasienter.

– Overleger ringer meg med få minutters mellomrom og bønnfaller meg om medisiner. De har ingenting å behandle sine pasienter med. Og jeg har ikke noe å tilby dem, sier en anonym medeier i en bedrift som distribuerer legemidler i Russland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden