USA: Mer enn 2.200 koronadødsfall siste døgn

USA registrerte 2.239 nye koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, viser oversikten til Johns Hopkins-universitetet. Det er det høyeste antallet siden mai. Folk blir bedt om å holde seg hjemme for å begrense smittespredningen, som her i Chicago. Foto: Charles Rex Arbogast / AP / NTB
USA registrerte 2.239 nye koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, viser oversikten til Johns Hopkins-universitetet. Det er det høyeste antallet siden mai. Folk blir bedt om å holde seg hjemme for å begrense smittespredningen, som her i Chicago. Foto: Charles Rex Arbogast / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA registrerte 2.239 nye koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, viser oversikten til Johns Hopkins-universitetet. Det er det høyeste antallet siden mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smitte- og dødstallene, samt tallet på sykehusinnleggelser, stiger i hele USA. Torsdag kveld amerikansk østkysttid ble det meldt om 200.146 nye smittetilfeller og 2.239 nye dødsfall siste døgn.

Til sammen er det registrert 11.698.661 tilfeller av covid-19, mens antall døde er oppe i 252.419, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

Oversikten til Worldometers , som oppdaterer tallene kontinuerlig, viser at over 12 millioner amerikanere har fått påvist koronasmitte og at 258.333 personer har dødd enten med eller som følge av viruset.

Amerikanske helsemyndigheter har frarådet folk å reise i forbindelse med feiringen av høsttakkefesten på grunn av den dramatiske smitteøkningen. I store deler av California innføres det fra lørdag et nattlig portforbud.