USA endrer praksis: Produkter fra bosetninger på Vestbredden må stemples som israelske

USAs utenriksminister Mike Pompeo (til venstre) og Israels statsminister Benjamin Netanyahu på en pressekonferanse i Jerusalem torsdag.
USAs utenriksminister Mike Pompeo (til venstre) og Israels statsminister Benjamin Netanyahu på en pressekonferanse i Jerusalem torsdag. Foto: Maya Alleruzzo / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs utenriksdepartement varsler at de endrer praksis og krever at produkter fra den okkuperte Vestbredden som selges i USA, stemples som israelske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Made in Israel»-stempelet skal nå brukes på produkter fra bosetninger på den okkuperte Vestbredden, opplyste departementet kort tid før utenriksminister Mike Pompeos besøk til en israelsk bosetting.

Han blir torsdag den første amerikanske toppdiplomaten som besøker en bosetning på Vestbredden. Palestinerne og stort sett hele verdenssamfunnet anser bosetningene som brudd på internasjonal lov og et hinder for fred.

– Alle produsenter i områder der Israel fungerer som relevant myndighet, vil måtte merke produktene sine med «Israel», «Israelsk produkt» eller «Made in Israel» når de eksporteres til USA, sier Pompeo.