Giuliani gjorde forvirret comeback i retten

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani på den nå famøse pressekonferansen på en parkeringsplass i Pennsylvania.
Donald Trumps advokat Rudy Giuliani på den nå famøse pressekonferansen på en parkeringsplass i Pennsylvania. Foto: John Minchillo / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidentadvokat Rudy Giuliani virket noe forvirret da han for første gang på tre tiår førte en sak i en føderal domstol, skriver Washington Post.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-kampanjens håp om å vinne presidentvalget i retten ble ikke styrket av Giulianis innsats i rettslokalet denne uken. Det var første gang siden 1990-tallet Giuliani førte en sak i en føderal domstol, og dommer Matthew W. Brann så flere ganger ut til å miste tålmodigheten med advokaten, skriver Washington Post.

Saken Giuliani hadde tatt til retten, var Republikanernes forsøk på å stanse godkjenningen av valgresultatet i Pennsylvania. Giulianis sak baserer seg på at to velgere som stemte på Trump, ikke fikk lov til å endre sine stemmesedler etter en feil, noe de hevder Biden-velgere fikk gjøre.

– Du hevder at to individuelle saksøkere ble nektet å stemme. Men i bunn og grunn ber du denne retten gjøre mer enn 6,8 millioner stemmer ugyldige. Kan du fortelle meg hvordan dette kan rettferdiggjøres, sa dommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Giuliani svarte at det kun dreier seg om å gjøre 680.000 stemmer ugyldige, ettersom Republikanske observatører ikke fikk overvære tellingen. Da minnet dommeren ham på at dette spørsmålet ikke var del av søksmålet, og dermed ikke kunne behandles i retten. Det måtte Giuliani erkjenne.

Giuliani virket i det hele tatt forvirret flere ganger, skriver Washington Post. Blant annet skjønte han ikke hva dommeren mente da det ble satt en tidsfrist onsdag for å levere et svar på motpartens krav om å avvise søksmålet.

I en annen ordveksling var det ordet opasitet som forvirret Giuliani.

– Jeg er ikke helt sikker på hva det betyr. Det betyr antakelig at du kan se?

– Det betyr at du ikke kan det, svarte dommeren.