Pompeo: USA kommer til å regne boikottbevegelse som antisemittisk

USAs utenriksminister Mike Pompeo deltok onsdag på en pressekonferanse sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Bahrains utenriksminister Abdullatif bin Rashid Alzayani etter et møte i Jerusalem.
USAs utenriksminister Mike Pompeo deltok onsdag på en pressekonferanse sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Bahrains utenriksminister Abdullatif bin Rashid Alzayani etter et møte i Jerusalem. Foto: Menahem Kahana / AP

Utenriksminister Mike Pompeo skal torsdag besøke de okkuperte Golanhøydene og sier USA kommer til å anse den internasjonale BDS-bevegelsen som antisemittisk.

Pompeo er for tiden på besøk i Israel. Torsdagens planlagte besøk til Golanhøydene, et syrisk territorium som ble okkupert av Israel i 1967, anses som kontroversielt.

Torsdag sier Pompeo at USA komme til å regne den internasjonale BDS-kampanjen som antisemittisk, Han omtaler bevegelsen som «kreft».

BDS-kampanjen ble startet av palestinske aktivister etter inspirasjon fra den ikkevoldelige anti-apartheid-bevegelsen i Sør-Afrika.

Bevegelsen oppfordrer til boikott av israelske varer, bedrifter og institusjoner, deinvestering i israelsk næringsliv og internasjonale sanksjoner for å tvinge Israel ut av okkuperte områder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden