Biden-alliert i Senatet vil stoppe salget av jagerfly til Emiratene

Et F-35-jagerfly på Al-Dhafra-basen i De forente arabiske emirater. Landet får kjøpe 50 slike jagerfly av USA. Foto: Staff Sgt. Chris Thornbury / U.S. Air Force via AP / NTB
Et F-35-jagerfly på Al-Dhafra-basen i De forente arabiske emirater. Landet får kjøpe 50 slike jagerfly av USA. Foto: Staff Sgt. Chris Thornbury / U.S. Air Force via AP / NTB Foto: NTB scanpix

En gruppe senatorer, blant dem en nær alliert av USAs påtroppende president Joe Biden, vil stanse salg av avanserte jagerfly til De forente arabiske emirater.

Salget av de avanserte F-35-jagerflyene til Emiratene blir sett på som en belønning for at landet har begynt å bygge opp et normalisert forhold til Israel.

Det ønsker tre senatorer å stoppe. Demokraten Chris Murphy, en nær alliert av Biden, har sammen med partifellen Robert Mendenez og republikaneren Rand Paul lagt fram en resolusjon om å blokkere salget.

Mendenez er Demokratenes leder i utenrikskomiteen i Senatet, mens Rand Paul er en fremtredende republikaner.

– Jeg støtter normaliseringen av forholdet mellom Israel og De forente arabiske emirater, men ingenting i den avtalen forplikter oss til å sende enda flere våpen inn i regionen og legge til rette for et farlig våpenkappløp, sier Murphy.

Selv om forslaget om å blokkere salget skulle få flertall i Senatet, kan president Donald Trump legge ned veto og gjennomføre salget uansett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden