Palestinerne vil igjen samarbeide med Israel

Palestinernes president Mahmoud Abbas vil igjen samarbeide med Israel når det gjelder økonomiske spørsmål. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB
Palestinernes president Mahmoud Abbas vil igjen samarbeide med Israel når det gjelder økonomiske spørsmål. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Etter et halvt års avbrudd melder det palestinske lederskapet på Vestbredden at samarbeidet med Israel gjenopptas når det gjelder økonomiske spørsmål.

Palestinerne gjenetablerer forholdet til Israel slik det var før 19. mai i år, opplyser palestinernes minister for sivile saker, Hussein al-Sheikh, i en uttalelse tirsdag kveld.

Kunngjøringen kom like før USAs utenriksminister Mike Pompeo er ventet på besøk til Israel, et besøk som også omfatter en tur til en israelsk bosetting på den okkuperte Vestbredden, ifølge israelske medier. Bosettingen er i henhold til folkeretten ulovlig.

Palestinernes president Mahmoud Abbas kunngjorde i mai en stans i samordningen med Israel, også når det gjaldt USA-støttet sikkerhetssamarbeid. Stansen kom etter at Israel la fram en plan om annektering av store deler av Vestbredden.

Abbas gratulerte nylig Joe Biden med seieren i det amerikanske presidentvalget. Biden har sagt at han som president vil tilbakestille amerikansk Midtøsten-politikk slik at bosetningene fortsatt regnes som ulovlige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden