Kina signaliserer ønske om å endre Hongkongs rettsvesen

For få dager siden forlot flere prodemokratiske folkevalgte Hongkong-politikere territoriets egen lovgivende forsamling i protest mot at flere kolleger ble kastet ut av forsamlingen. Kina gir nå signaler om at også rettsvesenet står for tur til å endres. Foto: Vincent Yu / AP / NTB
For få dager siden forlot flere prodemokratiske folkevalgte Hongkong-politikere territoriets egen lovgivende forsamling i protest mot at flere kolleger ble kastet ut av forsamlingen. Kina gir nå signaler om at også rettsvesenet står for tur til å endres. Foto: Vincent Yu / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er på tide at Kina revurderer hvordan rettsvesenet i Hongkong fungerer, framholdt en kinesisk tjenestemann i en tale tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv i vestlige land må rettssystemene holde tritt med tiden og endre seg konstant, sa Zhang Xiaoming i en tale under en markering for 30-årsjubileet for Hongkongs mini-grunnlov.

– Dette påvirker ikke rettsvesenets uavhengighet, insisterte Zhang, som har ansvaret for den kinesiske regjeringens Hongkong-politikk.

Talen oppfattes som et sterkt signal om at regjeringen i Beijing ønsker å ta kontroll over Hongkongs åpne, uavhengige og internasjonalt anerkjente rettssystem, som står i sterk kontrast til det som gjelder i Kina.