Radiokanal meldte at dronning Elizabeth var død: – Vi beklager

Dronning Elizabeth lever i beste velgående og deltok på the National Service of Remembrance ved The Cenotaph on Whitehall i London 8. november.
Dronning Elizabeth lever i beste velgående og deltok på the National Service of Remembrance ved The Cenotaph on Whitehall i London 8. november. Foto: Chris Jackson / Reuters/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En fransk radiokanal offentliggjorde med uhell nekrologen til over hundre levende offentlige personer, deriblant Storbritannias monark dronning Elizabeth.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanalen Radio France Internationale var raskt ute med å avkrefte dødsfallene og beklage for glippen etter å ha offentliggjort over hundre nekrologer til levende personer, skriver BBC.

– Uhellet skyldes en teknisk feil. Vi beklager på det dypeste til alle som er berørte, og våre følgere som stoler på informasjonen vi deler, skriver RFI.

På listen finner man blant annet dronning Elizabeth, skuespiller Clint Eastwood og USAs tidligere president Jimmy Carter.

Nekrologene havnet ikke bare på RFIs egne nettsider, men også hos Google og Yahoo. Det skal ha skjedd da radiokanalen gjennomførte en intern migrering av sine plattformer.

Det er ikke uvanlig at radiokanaler, TV-kanaler og aviser har nekrologer til kjente personer delvis ferdig skrevet og lagret i systemet sitt. Samme glippen skjedde i Norge i 2017 da NTB ved et uhell publiserte nyheten om at kong Harald var død. Hastemeldingen om at nyheten ikke stemte kom kort tid etter.