Mann møter i retten i Frankrike for feilslått terrorangrep mot tog i 2015

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken mot den 31 år gamle terrortiltalte marokkaneren som dukket opp tungt bevæpnet på et tog mellom Nederland og Frankrike i 2015, starter denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ayoub El Khazzani kom tungt bevæpnet ut av et toalettet på toget mellom Paris og Amsterdam 21. august 2015. Han hadde tidligere vært flere måneder i Syria, der han skal ha sluttet seg til Den islamske staten (IS).

Tre passasjerer kastet seg over mannen og fikk avverget angrepet.

Han er tiltalt for terror, og han møter i retten sammen med tre andre menn som er tiltalt for medvirkning. To av passasjerene som fikk avverget angrepet, var amerikanske soldater som ikke var i tjeneste på det tidspunktet.

– Han hadde 270 kuler på seg, nok til å drepe 300 folk, sier advokat Thibault de Montbrial, som representerer de to amerikanerne, Spencer Stone og Alek Skarlatos.

Khazzani var bevæpnet med blant annet et Kalashnikov-gevær og en pistol. Han har ikke benektet at han gikk på toget for å utføre et angrep, men sier han bare skulle drepe amerikanerne. Forsvareren hans sier at mannen har tatt avstand fra sitt islamistiske tankegods.

Hendelsen ble filmatisert i 2018 med de to amerikanerne i hovedrollene og Clint Eastwood i regissørrollen.

Det var 150 passasjerer på toget da det feilslåtte angrepet skjedde.