Stormen Eta herjer på Cuba

<p>Lørdag pågikk fortsatt letingen etter de over 100 personene som fortsatt er savnet i Guatemala som følge av stormen Eta. Søndag har stormen nådd Cuba, og har nå kurs for Florida i USA. Foto: Moises Castillo / AP / NTB</p>
Lørdag pågikk fortsatt letingen etter de over 100 personene som fortsatt er savnet i Guatemala som følge av stormen Eta. Søndag har stormen nådd Cuba, og har nå kurs for Florida i USA. Foto: Moises Castillo / AP / NTB

Den tropiske stormen Eta slo i morgentimene inn over Cuba. Den siste uka har den rast gjennom Mellom-Amerika og Mexico.

Med styrtregn og en vindhastighet på 27 meter per sekund, feide stormen inn over land rundt klokka 4.30 søndag morgen lokal tid. Tusenvis av mennesker er evakuert på grunn av faren for oversvømmelser, og det er også risiko for stormflo langs Cubas sørlige kyst.

Ifølge Cubas meteorologiske institutt Insmet, vil stormen bevege seg over Cuba og mot Florida i USA, der Florida-guvernør Ron DeSantis allerede lørdag innførte unntakstilstand.

Eta har allerede lagt bak seg voldsomme ødeleggelser. Tirsdag feide den inn over Nicaragua, der 200 personer er døde eller savnet. I Guatemala er også 150 personer savnet, og hele landsbyer er ødelagt av jordskred forårsaket av regnet.

I Honduras har 23 personer mistet livet i oversvømmelser. Også i den mexicanske delstaten Chiapas har rundt 20 personer omkommet som følge av uværet.

Personvernpolicy