Valgmyndighetene i Georgia svarer Trump: Det mangler ingen stemmer fra militærpersonell

Opptellingen av stemmer fortsetter i Georgia. Foto: John Bazemore / AP / NTB
Opptellingen av stemmer fortsetter i Georgia. Foto: John Bazemore / AP / NTB Foto: NTB scanpix

President Donald Trump antyder at stemmer fra militært personell i utlandet har blitt borte i Georgia. Det mangler ingen militærstemmer, svarer delstaten.

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden økte ledelse i den viktige delstaten Georgia fredag ettermiddag, og ligger nå rundt 4.000 stemmer foran Donald Trump.

– Hvor er de manglende militærstemmene i Georgia. Hva skjedde med dem? spør Trump på Twitter.

Lederen for gjennomføringen av valget i Georgia, Gabriel Sterling, sier de har mottatt og godkjent 18.008 stemmer avlagt i utlandet og av soldater, og at 8.410 fortsatt kunne ankomme innen kontortiden fredag.

– Det betyr ikke at det er en bøtte med 8.410 stemmer som gjenstår å telle opp. Det betyr at 8.410 stemmer kan ha blitt poststemplet på tirsdag og kan nå valgmyndighetene innen fredag, sier Sterling.

– Det er stemmer som kommer til å klare det, og det er stemmer som ikke kommer til å klare det. Vi kommer til å telle alle lovlige stemmer, la han til.

I tillegg til stemmene avlagt av amerikanere i utlandet og av soldater, er det 13.000 stemmer som må undersøkes grundigere for å avgjøre om de er gyldige før de kan bli talt opp.

Georgia er en vippestat som gir 16 valgmenn, og delstatsmyndighetene har varslet at stemmene skal telles på nytt ettersom seiersmarginen kommer til å bli knapp.

Personvernpolicy