Jacinda Ardern starter på sin andre periode i New Zealand

New Zealands statsminister Jacinda Ardern ble fredag sverget inn til sin andre periode. Det endelige resultatet at valgseieren var større en forventet. Foto: Mark Baker / AP / NTB
New Zealands statsminister Jacinda Ardern ble fredag sverget inn til sin andre periode. Det endelige resultatet at valgseieren var større en forventet. Foto: Mark Baker / AP / NTB Foto: NTB scanpix

New Zealands statsminister Jacinda Ardern ble fredag tatt i ed til sin andre periode. Det endelige resultatet viser at valgseieren er større enn forventet.

Den karismatiske statslederen og hennes statsråder avla ed på både engelsk og maori i en seremoni i Wellington. Kvinner og maorier er sterkt representert i Ardens regjering.

– De representerer et vidt spekter av ulike perspektiver, stort talent, bred erfaring og, som forventet i en krisetid, en enorm vilje til å tjene dette landet, sier Arden.

Den 40 år gamle statsministeren utnyttet sin håndtering av koronapandemien til å sikre en solid seier i valget 17. oktober, og ledet sin sitt parti, Labour, til den største seieren siden andre verdenskrig.

Personvernpolicy