Jacinda Ardern starter på sin andre periode i New Zealand

New Zealands statsminister Jacinda Ardern ble fredag sverget inn til sin andre periode. Det endelige resultatet at valgseieren var større en forventet. Foto: Mark Baker / AP / NTB
New Zealands statsminister Jacinda Ardern ble fredag sverget inn til sin andre periode. Det endelige resultatet at valgseieren var større en forventet. Foto: Mark Baker / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New Zealands statsminister Jacinda Ardern ble fredag tatt i ed til sin andre periode. Det endelige resultatet viser at valgseieren er større enn forventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den karismatiske statslederen og hennes statsråder avla ed på både engelsk og maori i en seremoni i Wellington. Kvinner og maorier er sterkt representert i Ardens regjering.

– De representerer et vidt spekter av ulike perspektiver, stort talent, bred erfaring og, som forventet i en krisetid, en enorm vilje til å tjene dette landet, sier Arden.

Den 40 år gamle statsministeren utnyttet sin håndtering av koronapandemien til å sikre en solid seier i valget 17. oktober, og ledet sin sitt parti, Labour, til den største seieren siden andre verdenskrig.