Statistikkguru forsvarer meningsmålingene og gir kritikerne fingeren

Tallknuser og ansvarlig redaktør Nate Silver i FiveThirtyEight slår hardt tilbake mot dem som har kritisert meningsmålinger for å villede velgere. Arkivfoto: Tanya Moutzalias / The Ann Arbor News-MLive.com Detroit via AP / NTB
Tallknuser og ansvarlig redaktør Nate Silver i FiveThirtyEight slår hardt tilbake mot dem som har kritisert meningsmålinger for å villede velgere. Arkivfoto: Tanya Moutzalias / The Ann Arbor News-MLive.com Detroit via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Tallknuser og ansvarlig redaktør Nate Silver i FiveThirtyEight slår hardt tilbake mot dem som har kritisert meningsmålinger for å villede velgere.

Meningsmålingene før president- og kongressvalget i USA er blitt kritisert for å være partiske i spådommen om Joe Bidens oppslutning. Det mener statistikkguru Nate Silver er sludder, skriver New York Daily News.

– Dersom de kommer etter FiveThirtyEight, er svaret «f..k you». Vi gjorde en god jobb, sa han i nettsidens podkast Politics.

Nettstedet FiveThirtyEight konkluderte i sin siste oppdatering før valget, med at Biden var klar favoritt, mens Trumps vinnersjanse var på om lag 10 prosent.

FiveThirtyEight ga Biden en nærmere 70 prosents sjanse til å vinne Florida, en delstat som Trump sikret seg da stemmene var talt opp.

Trump selv langet ut mot meningsmålinger på sin pressekonferanse natt fredag, i tillegg til å komme med flere udokumenterte påstander om valgjuks. Presidenten sa at flere av målingene var laget for øke oppslutningen om Biden.

– Folk har et feilaktig bilde av hvor nøyaktige disse meningsmålingene er, sier Silver.

Personvernpolicy