Drastisk økning i koronasmittede i USA – opp 23,5 prosent dagen etter smitterekord

USA har registrert det høyeste daglige koronatallet til nå i pandemien med 123.085 smittetilfeller, ifølge Johns Hopkins-universitetet. Foto: Kathy Willens / AP / NTB
USA har registrert det høyeste daglige koronatallet til nå i pandemien med 123.085 smittetilfeller, ifølge Johns Hopkins-universitetet. Foto: Kathy Willens / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har registrert det høyeste daglige koronatallet til nå i pandemien med 123.085 smittetilfeller, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økningen kommer dagen etter at det ble registrert det til da høyeste smittetallet på ett døgn.

Onsdag ble det registrert 108.389 nye smittetilfeller, ifølge oversikten til Worldometers. Johns Hopkins-universitetet meldte på sin side om 99.660 smittetilfeller onsdag, noe som også var en ny topp i deres oversikt.

I deres tall er det dermed en økning i smittetallene på 23,5 prosent fra onsdag til torsdag.

Tallene er hentet inn av det Baltimore-baserte universitetet mellom klokken 2.30 onsdag og 2.30 torsdag norsk tid, og inkluderer også en økning i antall koronarelaterte dødsfall på 1.226.

Worldometers, som starter tellingen hvert døgn klokken 1 norsk tid, melder om 115.914 nye smittede og 1.118 døde.

USA har det høyeste antall smittede og døde som følge av koronapandemien. I alt er det registrert over 9,9 millioner smittede og 240.946 døde, ifølge Worldometers.

Antall sykehusinnleggelser øker også, og helsemyndighetene i flere delstater har advart mot utfordringen med å håndtere flere sykehusinnleggelser på grunn av koronapandemien samtidig med den kommende influensasesongen.