Valgarbeidere i USA frykter for sikkerheten

Demonstranter samlet seg utenfor valglokalet der stemmene i Phoenix blir opptelt onsdag kveld. Enkelte av dem var bevæpnet. Foto: Matt York/AP/NTB
Demonstranter samlet seg utenfor valglokalet der stemmene i Phoenix blir opptelt onsdag kveld. Enkelte av dem var bevæpnet. Foto: Matt York/AP/NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Valg-ledere i flere delstater sier at deres ansatte frykter for sikkerheten. Flere steder har sinte folkemengder samlet seg utenfor opptellingslokalene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan fortelle deg at min kone og mor er veldig bekymret for meg, sier Joe Gloria, protokollfører i valgmyndigheten i Nevadas største fylke.

I Phoenix, Detroit og Philadelphia har sinte folkemengder samlet seg ved opptellingslokaler og krevd at tellingen skal stoppe.

Dana Nessel, Michigans Attorney General, som tilsvarer en norsk riksadvokat, har tvitret en bønn om at folk må slutte å true hennes valgarbeidere. Administrasjonssjef Katie Hobbs i Arizona sier det hun er mest bekymret for nå, er sikkerheten til valgarbeiderne og at det forsinker tellingen.