Russland: Åpenbare mangler ved USAs valgsystem

<p>En talskvinne i departementet til Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa torsdag at hun mener USAs valglover utdatert og valgsystemet mangelfullt. Illustrasjonsfoto: Costas Baltas / AP / NTB</p><p></p><p></p>
En talskvinne i departementet til Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa torsdag at hun mener USAs valglover utdatert og valgsystemet mangelfullt. Illustrasjonsfoto: Costas Baltas / AP / NTB

Russland mener utdatert lovgivning og manglende regulering viser svakheter ved det amerikanske valgsystemet.

Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet sier Russland håper USA er i stand til å velge sin neste president «i full overensstemmelse med den amerikanske grunnloven».

– Det viktigste er å unngå at det oppstår omfattende opptøyer i landet, sier talskvinnen.

Zakharovas verbale bredside kommer mens tellingen fortsatt pågår etter tirsdagens valg i USA. I flere delstater er det ikke avklart hvem som har vunnet. Zakharova mener begge kandidatene har like gode sjanser, men peker på «åpenbare mangler i det amerikanske valgsystemet».

– Dette skyldes delvis at de relevante lovene er gammeldagse og at det mangler regulering på flere viktige punkter, sa hun på departementets ukentlige pressebrifing torsdag.

Personvernpolicy