Etiopias statsminister truer med å bruke militærmakt etter angrep på militærleir

Statsminister Abiy Ahmed sier han har beordret en militær reaksjon på angrepene mot en militærleir i den urolige Tigray-regionen.

– Folkefronten for frigjøring av Tigray (TPLF) har angrepet en militærleir i regionen og forsøkt å stjele militært materiell, skriver Abiy i et innlegg på Facebook og Twitter.

– Den siste grensen er krysset. Makt blir nå brukt som en siste utvei for å redde innbyggerne og dette landet, legger fredsprisvinneren fra 2019 til.

Det er ikke kommer detaljer om de påståtte angrepet i Tigray. Det er heller ikke klart hvilke oppdrag de føderale militærstyrkene har fått, men analytikere og diplomater har advart om at stillingskrigen mellom de føderale styrkene og TPLF kan føre til voldsbruk.

En tre år lang protestbølge førte i 2018 landets statsminister Abiy Ahmed til makten. Da hadde TPLF dominerte politikken i Etiopia i nærmere tre tiår.

Landet er i tillegg preget av voldelige etniske konflikter, og tross omfattende demokratiske reformer, har rapportene om overgrep mot menneskerettigheter fortsatt under Abiys styre.

Personvernpolicy