Trump: – Vi har krav på å få vite hvem som vinner på valgdagen

<p>Donald Trump taler til valgkampmedarbeidere i Arlington utenfor Washington tirsdag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB</p><p></p><p></p>
Donald Trump taler til valgkampmedarbeidere i Arlington utenfor Washington tirsdag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

USAs president Donald Trump sår igjen tvil om stemmesedler som skal telles i dagene etter valget.

– Man må ha en dato, og datoen er tilfeldigvis 3. november. Vi har krav på å få vite hvem som vinner på selve valgdagen, uttalte Trump under et besøk hos Republikanernes nasjonalkomité i Arlington like utenfor Washington.

Trump uttalte tidligere på dagen at han ikke skulle delta i noen gjettelek ved å erklære seier før valgresultatet er sikkert. Han har imidlertid gjentatte ganger sådd tvil rundt tellingen av stemmesedler i dagene etter valget, som er vanlig praksis i USA.

Særlig reagerer Trump på at høyesterett tillater valgmyndighetene i vippestaten Pennsylvania å telle brevstemmer som blir mottatt hele tre dager etter valget. Den avgjørelsen ble begrunnet i logistiske problemer, ettersom langt flere har stemt per post i USA enn noen gang før på grunn av koronapandemien.

Trump fikk også spørsmål om hvorvidt han har skrevet seiers- eller nederlagstale. Han svarte nei.

– Det er lett å vinne. Å tape er aldri lett, ikke for meg, sa presidenten.

Personvernpolicy