Sterk bekymring for smitteutviklingen i Stockholm

<p>I flere svenske regioner er smittevernet skjerpet. Men helsetopper er fortsatt bekymret over utviklingen. Bildet er fra Uppsala, en by som har opplevd en kraftig økning i antall smittetilfeller den siste tiden. Foto: Claudio Bresciani / TT via AP / NTB</p><p></p><p></p>
I flere svenske regioner er smittevernet skjerpet. Men helsetopper er fortsatt bekymret over utviklingen. Bildet er fra Uppsala, en by som har opplevd en kraftig økning i antall smittetilfeller den siste tiden. Foto: Claudio Bresciani / TT via AP / NTB

Stockholms helsedirektør uttrykker sterk bekymring for økende smitte og et økende antall coronapasienter som trenger sykehusinnleggelse.

– Jeg er svært urolig for den økende smittespredningen og det økende antallet pasienter med covid-19 som har behov for sykehusbehandling, sier regionenes helse- og omsorgsdirektør Björn Eriksson i en pressemelding.

Til avisen Expressen sier Eriksson at regionen har mistet grepet. I løpet av bare tre dager har antall innlagte coronapasienter økt fra 148 til 203.

– Nå er det virkelig alvor. Vi har mistet grepet. Vi må få det tilbake, sier Eriksson.

Han legger til at årsaken til smittespredningen er at folk ikke følger folkehelsemyndighetenes råd og anbefalinger.

Den 29. oktober ble restriksjonene i Stockholm skjerpet.

Innbyggerne bes om å unngå å oppholde seg innendørs på offentlige steder som kjøpesentre, museer, bibliotek, basseng og treningssentre. Rådene gjelder også for arrangement som konserter og idrettsarrangement.

Det oppfordres også til å unngå fysisk kontakt med personer utenfor egen husstand. Tiltakene gjelder også for Västra Götaland og Östergötland.

På grunn av den siste tidens kraftige smitteøkning vil Stockholm-regionen igjen begynne med daglige oppdateringer om smittesituasjonen.

Personvernpolicy