Snowden søker om russisk statsborgerskap

Edward Snowden søker om russisk statsborgerskap. Her er han på videolink fra Moskva i forbindelse med et arrangement på Litteraturhuset i Oslo i 2016. Foto: Berit Roald / NTB
Edward Snowden søker om russisk statsborgerskap. Her er han på videolink fra Moskva i forbindelse med et arrangement på Litteraturhuset i Oslo i 2016. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Edward Snowden fikk nylig permanent oppholdstillatelse i Russland. Nå søker han og hans gravide kone om russisk statsborgerskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter å ha vært atskilt fra våre foreldre i flere år, ønsker ikke jeg og min kone å bli atskilt fra vår sønn. Det er derfor vi søker om dobbelt statsborgerskap nå i en tid preget av pandemi og stengte grenser, sier Snowden i en uttalelse.

37 år gamle Snowden har bodd i Russland siden 2013, sammen med sin kone, Lindsay Mills. I forrige uke kunngjorde det amerikanske ekteparet at de venter barn.

I oktober ble det kjent at Snowden hadde fått innvilget permanent opphold i Russland, hvor han har oppholdt seg for å unngå å bli utlevert til hjemlandet. Han ble siktet for spionasje etter at han avslørte USAs masseovervåking av tele- og datatrafikk.