Biden-buss ble omringet av Trump-tilhengere: – Forsøkte å presse oss av veien

Bussen skal ha blitt forsøkt presset ut av veien på vei til Austin, ifølge Bidens støttespillere på bussen. Her er en Biden-buss fra en valgkampmøte i Iowa 2019.
Bussen skal ha blitt forsøkt presset ut av veien på vei til Austin, ifølge Bidens støttespillere på bussen. Her er en Biden-buss fra en valgkampmøte i Iowa 2019. Foto: Joshua Lott / AFP

Kampanjebussen ble omringet av kortesje med Trump-supportere på motorveien i Texas. Et valgkampmøte ble avlyst som følge av hendelsen. 

Bussen skulle fra San Antonio til et valgkamparrangement i Austin i Texas da hendelsen skjedde, ifølge CNN. Bussen var malt i blått med valgkampslagordene til Joe Biden, men ble fulgt av en lang kortesje av biler prydet av Trump-flagg ifølge bilder og videoer fra hendelsen. Det skal ha vært opp mot 100 biler i kortesjen og flere av bilistene skal ha kommet med skjellsord og vist frem våpen.

Kortesjen skal ha omringet bussen på motorveien og deretter senket farten og deretter forsøkte å presse bussen av veien, sier en representant for Biden-kampanjen til CNN.

Les også: Biden leder, men kan ikke ta seieren på forskudd

Måtte ringe politiet

Verken Joe Biden eller hans visepresidentkandidat Kamala Harris var om bord i bussen. Ingen skal ha blitt skadet i hendelsen, men flere kampanjeansatte ble oppskaket.

De måtte til slutt ringe politiet som fikk ledsaget bussen trygt til valgkamparrangementet. Det ble senere på kvelden avlyst, som følge av hendelsen.

– I stedet for å delta i en produktiv samtale om de drastiske forskjellene visjonene til Joe Biden og Donald Trump har for landet vårt, bestemte Trump-supportere i Texas seg for i stedet å sette våre ansatte, støttespillere og supportere i fare, sier Tariq Thowfeek, kommunikasjonssjefen for Biden-kampanjen i Texas, til CNN.

Trump: – Jeg elsker Texas!

Kort tid etter nyheten ble kjent tok president Donald Trump til Twitter der han delte en video som skal stamme fra hendelsen. Til videoen skrev Trump: – Jeg elsker Texas!

– De som er redde for å tape Texas henfaller til slik desperat taktikk. Vi må stå opp mot disse bøllene samtidig som vi beskytter alle Texas’ innbyggeres rett til å stemme ut bølle-sjefen, sier Lloyd Doggett, medlem i Representantenes hus for Demokratene i Texas til Texas Tribune.

– Så ingen som var aggressive

Lokale republikanere mener demokratene overdriver og mener at konvoien kun var der for å vise sin støtte presidenten.

– Jeg så ingen som var aggressive, sier Naomi Narvaiz, som jobber for republikanerne i Texas.

Texas er en av delstatene der flest har forhåndsstemt, med over 9,6 millioner forhåndsstemmer. Delstaten er sett på som en av årets vippestater som kan avgjøre valget. Mer enn 90 millioner har forhåndsstemt i USA til nå.

Personvernpolicy