Walmart beholder våpen og ammunisjon i hyllene i USA

En ansatt rydder opp etter at en Walmart-butikk i Philadelphia ble plyndret under opptøyer tidligere i uken. Observatører mener frykt for uro i forbindelse med neste ukes presidentvalg bidro til Walmarts beslutning om midlertidig å fjerne pistoler, revolvere og rifler fra hyllene. Foto: AP / NTB
En ansatt rydder opp etter at en Walmart-butikk i Philadelphia ble plyndret under opptøyer tidligere i uken. Observatører mener frykt for uro i forbindelse med neste ukes presidentvalg bidro til Walmarts beslutning om midlertidig å fjerne pistoler, revolvere og rifler fra hyllene. Foto: AP / NTB Foto: NTB scanpix

Walmart endrer kurs dagen etter at varehuskjeden fjernet våpen fra butikkhyllene i USA i frykt for opptøyer og plyndring.

Beslutningen ble tatt etter to netter med opptøyer og portforbud i Philadelphia, der en psykisk syk 27-åring ble skutt og drept av politiet mandag.

Kunder vil fortsatt få kjøpe våpen og ammunisjon dersom de spør om det, opplyste Walmart torsdag.

Dagen etter sa Walmart at de har besluttet å legge både våpen og ammunisjon tilbake i hyllene. Begrunnelsen er at uroen fremdeles er «geografisk isolert».

Hittil i år er det solgt 17 millioner håndvåpen i USA, mer enn noe annet år i historien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden