Polens president vil tillate abort dersom fosteret ikke er levedyktig

Det har vært store demonstrasjoner i Polen etter at forfatningsdomstolen fastslo at det rår et nærmest totalt forbud mot abort. Nå vil presidenten justere loven og tillate abort dersom det er klart at barnet ikke vil være levedyktig etter fødselen.
Det har vært store demonstrasjoner i Polen etter at forfatningsdomstolen fastslo at det rår et nærmest totalt forbud mot abort. Nå vil presidenten justere loven og tillate abort dersom det er klart at barnet ikke vil være levedyktig etter fødselen. Foto: Czarek Sokolowski / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Polens president vil fremme et lovforslag som åpner for abort, dersom det er klart at fosteret ikke kan overleve etter fødselen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andrzej Duda vil dermed lette noe på landets strenge abortlov. Selv om han vil tillate abort dersom fosteret har svært alvorlige avvik, skriver Duda på sin nettside at retten til liv er absolutt.

Presidenten mener at dersom barnet ikke vil være i stand til å leve, er beskyttelsen av det livet ikke lenger noe mennesker rår over.

For en uke siden fastslo landets grunnlovsdomstol at alle aborter er ulovlige, med mindre mors liv er i fare eller graviditeten skyldes incest eller voldtekt.