Deltakere på Trump-rally coronasmittet

To av deltakerne på dette Trump-møtet i Gastonia i vippestaten North Carolina har fått påvist coronasmitte, men myndighetene tror foreløpig ikke at de ble smittet der.
To av deltakerne på dette Trump-møtet i Gastonia i vippestaten North Carolina har fått påvist coronasmitte, men myndighetene tror foreløpig ikke at de ble smittet der. Foto: Nell Redmond / AP

To personer som var til stede på Donald Trumps valgkampmøte i Gastonia i North Carolina i forrige uke, har testet positivt for corona.

– Disse tilfellene er på dette tidspunkt ikke antatt å være et tegn på spredning fra arrangementet, men snarere to uavhengige tilfeller blant enkeltpersoner som var til stede, opplyser fylkets helsemyndigheter torsdag.

Myndighetene råder alle som deltok på valgkampmøtet 21. oktober, til å gjøre en egen risikovurdering, følge med på symptomer og la seg teste om nødvendig. De har varslet de to smittedes nærkontakter.

North Carolina regnes som en viktig delstat som Trump er nødt til å vinne for å øke sjansene for å bli gjenvalgt tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden