WHO: Nedstenging bør være siste utvei i Europa

Europa har registrert det høyeste ukentlige smittetallet siden pandemien startet, og stadig flere land innfører på ny drastiske tiltak for å stanse smittespredningen. Ifølge WHO-topp Hans Kluge må ikke tiltakene nødvendigvis være like strenge som i vår. Arkivfoto: AP / NTB
Europa har registrert det høyeste ukentlige smittetallet siden pandemien startet, og stadig flere land innfører på ny drastiske tiltak for å stanse smittespredningen. Ifølge WHO-topp Hans Kluge må ikke tiltakene nødvendigvis være like strenge som i vår. Arkivfoto: AP / NTB Foto: NTB scanpix

Nasjonale nedstengingstiltak bør betraktes som en redningsplanke under pandemien, ifølge WHO Europa, som påpeker at kontinentet igjen er koronaens episenter.

Omfattende nedstenging av samfunnet vil «dempe smittespredning i befolkningen og gi helsevesenet sårt tiltrengt rom for å ta igjen det tapte og trappe opp», påpeker WHOs Europa-direktør Hans Kluge.

Slike tiltak medfører enorme kostnader, sier Kluge. Han viser til svekket psykisk helse, økt vold i hjemmet og økonomiske følger.

– Gitt disse realitetene, betrakter vi nasjonale nedstengninger som et siste utvei-alternativ fordi de omgår den fortsatt eksisterende muligheten til å få alle med på grunnleggende og effektive tiltak, sier Kluge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden