Mange døde etter jordskred i Vietnam

En hjullaster forsøker å rydde bort gjørme for å få tilgang til en landsby som er oversvømt av gjørme i Quang Nam-provinsen i Vietnam. Minst 13 personer er døde, og flere titalls er savnet. Foto: Bui Van Lanh / VNA via AP / NTB
En hjullaster forsøker å rydde bort gjørme for å få tilgang til en landsby som er oversvømt av gjørme i Quang Nam-provinsen i Vietnam. Minst 13 personer er døde, og flere titalls er savnet. Foto: Bui Van Lanh / VNA via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 13 personer er døde og 40 savnet som følge av jordskred sentralt i Vietnam. Militærpersonell er rekvirert til å bistå i letearbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to jordskredene rammet Quang Nam-provinsen sentralt i landet.

– Vi kan forutse hvor stormen vil bevege seg eller hvor mye regn det vil komme, men ikke når jordskred forekommer, sier visestatsminister Trinh Dinh Dung i en uttalelse.

Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC) melder at så mange som 50 har mistet livet i skredene.

Veier til skredområdet er begravet av mye gjørme.

Skredene er utløst av tyfonen Molave, som er blitt beskrevet av myndigheter som den sterkeste stormen i landet på 20 år. Den nådde land onsdag morgen i kystprovinsene Quang Nam og Quang Ngai. Ifølge regjeringen var vinden så sterk at 88.000 hus fikk takene blåst bort.

To fiskebåter sank torsdag mens de forsøkte å komme seg i ly. 26 fiskere er fortsatt savnet, ifølge lokale medier.

Midt-Vietnam ble rammet av voldsomme regnbyger og flom tidligere denne måneden. Minst 130 personer mistet livet i skredulykker og flommer mellom 6. og 25. oktober.