Flere millioner forhåndsstemmer er fortsatt ikke returnert

Valgmedarbeidere legger postsendte stemmesedler inn en mottakskasse i Miami. Med en knapp uke igjen til valget har flere titalls millioner amerikanere til gode å returnere de ferdig utfylte stemmesedlene sine. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB
Valgmedarbeidere legger postsendte stemmesedler inn en mottakskasse i Miami. Med en knapp uke igjen til valget har flere titalls millioner amerikanere til gode å returnere de ferdig utfylte stemmesedlene sine. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Seks dager før valget i USA har flere millioner velgere til gode å sende inn poststemmene sine. Valgarbeidere advarer om at tiden er i ferd med å løpe ut.

For selv om minst 35 millioner utfylte stemmesedler er sendt tilbake, gjensto 1,9 millioner i den viktige vippestaten Florida onsdag. I Nevada var tallet 962.000, i Michigan 850.000 og 1 million i Pennsylvania.

Ifølge US Election Project er det onsdag kveld 42,3 millioner poststemmer som ikke er returnert.

Mer enn 75 millioner amerikanere har foreløpig forhåndsstemt via post eller i valglokalene, langt over det totale antallet forhåndsstemmer i 2016.

I de fleste delstatene er leveringsfristen valgdagen, men flere advarer om at tiden er i ferd med å løpe ut om man skal være sikker på at stemmeseddelen kommer fram i tide, noe postvesenets statistikk for leveringstid ser ut til å underbygge.

Personvernpolicy