Flere millioner forhåndsstemmer er fortsatt ikke returnert

Valgmedarbeidere legger postsendte stemmesedler inn en mottakskasse i Miami. Med en knapp uke igjen til valget har flere titalls millioner amerikanere til gode å returnere de ferdig utfylte stemmesedlene sine. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB
Valgmedarbeidere legger postsendte stemmesedler inn en mottakskasse i Miami. Med en knapp uke igjen til valget har flere titalls millioner amerikanere til gode å returnere de ferdig utfylte stemmesedlene sine. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks dager før valget i USA har flere millioner velgere til gode å sende inn poststemmene sine. Valgarbeidere advarer om at tiden er i ferd med å løpe ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For selv om minst 35 millioner utfylte stemmesedler er sendt tilbake, gjensto 1,9 millioner i den viktige vippestaten Florida onsdag. I Nevada var tallet 962.000, i Michigan 850.000 og 1 million i Pennsylvania.

Ifølge US Election Project er det onsdag kveld 42,3 millioner poststemmer som ikke er returnert.

Mer enn 75 millioner amerikanere har foreløpig forhåndsstemt via post eller i valglokalene, langt over det totale antallet forhåndsstemmer i 2016.

I de fleste delstatene er leveringsfristen valgdagen, men flere advarer om at tiden er i ferd med å løpe ut om man skal være sikker på at stemmeseddelen kommer fram i tide, noe postvesenets statistikk for leveringstid ser ut til å underbygge.