Aserbajdsjan hevder armensk angrep drepte minst 19 sivile

Aserbajdsjanske myndigheter hevder et armensk rakettangrep i Barda-distriktet har drept 14 sivile, men Armenia nekter for at et slikt angrep har funnet sted.

Ifølge aserbajdsjanske myndigheter skjedde angrepet i Barda-distriktet, nær frontlinjen i den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen.

En rådgiver for den aserbajdsjanske presidenten, Hikmet Hajiyev, sier det ble avfyrt en Smertsj-rakett mot Barda-distriktet, og at 19 sivile ble drept og 60 såret.

Armenias forsvarsdepartement avfeier anklagene som «grunnløse og falske».

Tirsdag ble fire sivile drept i et rakettangrep i Barda-distriktet, blant dem et spedbarn, ifølge aserbajdsjanske myndigheter. Armenia benekter også å ha stått bak dette angrepet.

Mer enn 100 sivile er drept på begge sider av konflikten, som brøt ut i rene krigshandlinger 27. september. Det er blitt fremforhandlet flere våpenhviler, men begge parter anklager hverandre for å ha brutt disse.

Striden står om Nagorno-Karabakh-regionen, som offisielt er en del av Aserbajdsjan, men som har en armensk befolkning og har vært styrt av armenske separatister siden Sovjetunionens fall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden