Aserbajdsjan hevder armensk angrep drepte minst 19 sivile

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aserbajdsjanske myndigheter hevder et armensk rakettangrep i Barda-distriktet har drept 14 sivile, men Armenia nekter for at et slikt angrep har funnet sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge aserbajdsjanske myndigheter skjedde angrepet i Barda-distriktet, nær frontlinjen i den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen.

En rådgiver for den aserbajdsjanske presidenten, Hikmet Hajiyev, sier det ble avfyrt en Smertsj-rakett mot Barda-distriktet, og at 19 sivile ble drept og 60 såret.

Armenias forsvarsdepartement avfeier anklagene som «grunnløse og falske».

Tirsdag ble fire sivile drept i et rakettangrep i Barda-distriktet, blant dem et spedbarn, ifølge aserbajdsjanske myndigheter. Armenia benekter også å ha stått bak dette angrepet.

Mer enn 100 sivile er drept på begge sider av konflikten, som brøt ut i rene krigshandlinger 27. september. Det er blitt fremforhandlet flere våpenhviler, men begge parter anklager hverandre for å ha brutt disse.

Striden står om Nagorno-Karabakh-regionen, som offisielt er en del av Aserbajdsjan, men som har en armensk befolkning og har vært styrt av armenske separatister siden Sovjetunionens fall.