Republikanerne får begrense antall mottakskasser for forhåndsstemmer i Texas

Høyesterett i Texas gir den republikanske guvernøren Greg Abbott lov til å begrense antall lokaler for mottak av forhåndsstemmer til ett per fylke. Abbott sier begrensningen vil styrke valgsikkerheten, mens kritikere sier den vil gjøre det unødvendig vanskelig for velgere å stemme. Foto: Marie D. De Jesús / Houston Chronicle via AP / NTB
Høyesterett i Texas gir den republikanske guvernøren Greg Abbott lov til å begrense antall lokaler for mottak av forhåndsstemmer til ett per fylke. Abbott sier begrensningen vil styrke valgsikkerheten, mens kritikere sier den vil gjøre det unødvendig vanskelig for velgere å stemme. Foto: Marie D. De Jesús / Houston Chronicle via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Texas' høyesterett gir delstatens republikanske guvernør Greg Abbott lov til å begrense antall lokaler for mottakskasser til ett per fylke, skriver Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump har gjentatte ganger hevdet at poststemming fører til valgfusk.

Likevel hadde nesten 8 millioner avgitt forhåndsstemme i Texas tirsdag. Det tilsvarer nesten 90 prosent av det totale antallet stemmer i delstaten i 2016 og er en større prosentandel enn noen annen delstat i landet.

Det har skjedd tross de svært strenge reglene for forhåndsstemming i Texas. For å stemme via post må man for eksempel være eldre enn 65 år gammel, syk eller funksjonshemmet, ifølge nyhetsbyrået.

Motstandere av Abbotts ordre om å begrense antall mottakslokaler har argumentert for at den medførte vanskeligheter for eldre, funksjonshemmede og folk som bor i storbyene.

Republikanerne har vunnet Texas i alle presidentvalg siden 1976, men ifølge meningsmålinger kan delstaten være mulig å vinne for Joe Biden.