Børsene åpnet med nedgang i Asia

Børsene i Asia fulgte gikk ned tirsdag, etter at koronabekymring skapte lignende utvikling i USA og Europa. Illustrasjonsfoto: Hiro Komae / AP / NTB
Børsene i Asia fulgte gikk ned tirsdag, etter at koronabekymring skapte lignende utvikling i USA og Europa. Illustrasjonsfoto: Hiro Komae / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Børsene i Asia åpnet ned tirsdag, etter at bekymringer for en ny oppsving i koronapandemien og påfølgende økonomisk uføre skapte nedgang både i USA og Europa.

Nikkei 225 i Tokyo og Composite-indeksen i Shanghai gikk begge ned drøyt 0,3 prosent i de første timene. På Hongkongs Hang Seng var nedgangen på 1,2 prosent i den tidlige handelen.

Kospi-indeksen i Seoul hadde en tidlig oppgang på nesten 1 prosent, etter nyheter om overraskende god vekst i Sør-Korea i tredje kvartal, men oppsvinget dabbet senere av noe.

Den brede nedgangen fulgte lignende utvikling i USA og Europa.

Alle de viktigste indeksene i New York hadde nedgang på mellom 1,6 og 2,3 prosent mandag. På de viktigste børsene i Europa var utviklingen tilsvarende. DAX 30-indeksen i Frankfurt falt med 3,7 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris gikk ned 1,9 og FTSE 100 i London gikk 1,2 prosent i rødt.

Stadig smitteøkning i USA og Europa gir bekymringer for en allerede svekket økonomi. Samtidig svinner håpet om at politikerne i Washington skal få på plass økonomiske støttepakker før valget neste uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden