Høyesterett avviste utvidet telling av poststemmer i Wisconsin

Folk i kø i Madison på den første dagen med poststemmer i Wisconsin. Høyesterett avviste mandag at delstaten skal kunne telle opp poststemmer fram til 9. november, seks dager etter valgdagen. Foto: John Hart / Wisconsin State Journal via AP / NTB
Folk i kø i Madison på den første dagen med poststemmer i Wisconsin. Høyesterett avviste mandag at delstaten skal kunne telle opp poststemmer fram til 9. november, seks dager etter valgdagen. Foto: John Hart / Wisconsin State Journal via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs høyesterett har avvist en kjennelse som åpnet for at Wisconsin skal kunne telle poststemmer mottatt til og med 9. november, seks dager etter valgdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjennelsen, som kom fra en lavere domstol, var allerede blokkert av en føderal ankedomstol, og høyesterett nektet å gjeninnsette den.

Demokratene har argumentert med at det store antallet poststemmer og andre utfordringer som følge av koronapandemien gjør det nødvendig å forlenge perioden der stemmer kan bli opptalt.

Vippestaten Wisconsin er nå blant de hardest koronarammede delstatene i USA.

Republikanerne har argumentert mot forlengelsen. De mener velgere har mer enn nok av tid til å stemme før valglokalene stenger og at reglene ikke bør endres så tett opptil valget.