Opposisjonen har trappet opp streiken i Hviterussland

Over 100.000 demonstrerte søndag imot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko i hovedstaden Minsk. Foto: AP / NTB
Over 100.000 demonstrerte søndag imot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko i hovedstaden Minsk. Foto: AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonen i Hviterussland trappet mandag opp streiken mot president Aleksandr Lukasjenko.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Streikene er rettet mot noen av de viktigste bedriftene i landet for å legge press på Lukasjenko, som opposisjonen mener ble gjenvalgt i august ved hjelp av omfattende valgfusk.

Bedriftene inkluderer blant annet oljeselskaper, gjødselprodusenter, bilprodusenter og traktorprodusenter, opplyser opposisjonsbevegelsen i en uttalelse.

Opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja, som er i eksil i Litauen, har bedt folk ta del i generalstreiken, enten aktivt eller ved å bli hjemme.

Den hviterussiske menneskerettighetsorganisasjonen Vjasna opplyser at mer enn 255 mennesker er arrestert som følge av streiker eller andre protester i landet mandag.

Ifølge hviterussiske myndigheter er mer enn 500 demonstranter pågrepet etter demonstrasjoner søndag. Over 100.000 mennesker demonstrerte i Minsks gater. Det var den ellevte søndagen på rad at store folkemengder trosser politi og militære for å kreve at Lukasjenkos avgang.