Biden anklager Trump for å ha gitt opp koronakampen

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden anklager president Donald Trump for å ha gitt opp i kampen mot koronapandemien. Her snakker han ved et valgkamparrangement i Dallas, Pennsylvania. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Demokratenes presidentkandidat Joe Biden anklager president Donald Trump for å ha gitt opp i kampen mot koronapandemien. Her snakker han ved et valgkamparrangement i Dallas, Pennsylvania. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden anklager president Donald Trump for å ha gitt opp kampen mot koronaviruset.

Det skjer etter en uttalelse fra Trumps stabssjef Mark Meadows.

Ni dager før valgdagen, og med minst 225.000 koronadødsfall registrert, erkjente Meadows søndag at «vi kommer ikke til å kunne kontrollere pandemien». Ifølge ham kan det kun skje gjennom vaksiner, lindrende medisiner og andre metoder.

– Det var en ærlig erkjennelse av hva president Trumps strategi åpenbart har vært siden krisen brøt ut: Å veive med det hvite flagget og håpe at viruset blir borte om man bare ignorerer det, sier Biden i en uttalelse.

Med en drøy uke igjen før valget ligger Trump langt etter Biden på meningsmålingene, både nasjonalt og i vippestatene. Gjentatte forsøk på å spille ned omfanget av krisen har blitt møtt med jevne drypp av dårlige nyheter om koronaviruset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden