FN: Minst elleve døde i båtforlis i Middelhavet

IOM anslår at 500 migranter har mistet livet i forsøk på å nå Europa til nå i år, men sier antallet i realiteten kan være langt høyere. Foto: Renata Brito / AP / NTB
IOM anslår at 500 migranter har mistet livet i forsøk på å nå Europa til nå i år, men sier antallet i realiteten kan være langt høyere. Foto: Renata Brito / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst elleve migranter mistet livet i et båtforlis utenfor Libya søndag, opplyser IOM. Det er det tredje forliset med flere migranter på en uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 20 mennesker har allerede mistet livet i to desperate forsøk på å komme seg til Europa.

– Minst elleve migranter druknet etter at båten deres kullseilte i dag tidlig, ifølge ti overlevende som ble reddet av fiskermenn og kystvakten, tvitrer Safa Msehli, talsperson for Den internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM).

– Tross kontinuerlige dødsfall blir veldig lite gjort av landene for å redde liv, legger hun til.

Ifølge IOM er rundt 10.000 personer stanset til sjøs og returnert til Libya av kystvakten hittil i år. FN-organisasjonen anslår at rundt 500 migranter har mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet, men advarer om at det reelle tallet kan være langt høyere.

FN anser Libya som utrygt for migranter, som i mange tilfeller er blitt torturert eller solgt som slaver.

De siste årene har EU slått seg sammen med kystvakten og libysk milits for å stanse migrasjonen.

Amnesty International ba forrige måned EU om å revurdere samarbeidet med Libya i lys av «grufulle overgrep» mot flyktninger og migranter.

Oljerike Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.