Nå har flere amerikanere forhåndsstemt enn i 2016

Folk avlegger stemmer på den første dagen med forhåndsstemming i Los Angeles i California. Antall forhåndsstemmer fra 2016 er nå overgått, ni dager før valgdagen. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB
Folk avlegger stemmer på den første dagen med forhåndsstemming i Los Angeles i California. Antall forhåndsstemmer fra 2016 er nå overgått, ni dager før valgdagen. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Ni dager før valgdagen har flere amerikanerne avlagt stemme enn ved presidentvalget i 2016.

59 millioner har avlagt stemme, viser en opptelling gjort av Election Project, som gjøres i regi av University of Florida. I 2016 stemte 57 millioner ifølge USAs valgkommisjon tidlig eller via post.

Universitetet anslår at så mange som 150 millioner kan komme til å avlegge stemme i år. I 2016 var antallet 137 millioner.

Blant stemmene der partitilhørighet er registrert, leder Demokratene med rundt 7 millioner flere stemmer enn Republikanerne. Det er imidlertid uklart om det sier noe om Joe Bidens sjanse til å slå president Donald Trump.

Biden og Demokratene har oppfordret velgerne til å stemme tidlig, mens Trump og Republikanerne har hevdet at stemmegivning via post fører til utbredt valgfusk.

Det ventes derfor at mange Republikanere vil avlegge stemme på valgdagen 3. november.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden