19-åring arrestert for planer om å drepe Biden

En 19 år gammel mann er pågrepet i USA med bilen full av våpen, og med angivelige planer om et attentat mot den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden.

Ifølge Washington Post fant 19 år gamle Alexander Hillel Treisman fram til Bidens adresse på internett, kjøpte et halvautomatisk våpen i New Hampshire, og befant seg på ett tidspunkt i mai på en Wendy's-restaurant seks kilometer fra Bidens hjem i Delaware.

– Burde jeg drepe Joe Biden, hadde han skrevet som tekst til et meme han postet i april.

Da han ble arrestert i North Carolina i slutten av mai, fant politiet fire rifler, ett håndvåpen, eksplosiver, bøker om å lage bomber og 509.000 dollar i kontanter som trolig var en arv han hadde fått, i bilen hans.

Treisman, som opprinnelig er fra Seattle, er i første omgang tiltalt for å ha lastet ned overgrepsmateriale. Det er ennå uklart om han blir tiltalt også for de angivelige attentatplanene.

Han ble først pågrepet for å bære et skjult våpen, hvoretter politiet fant at han hadde kjøpt våpen i minst fire delstater. Deretter fant de over 6.000 bilder og 1.200 videoer med overgrepsmateriale på PC-ene hans.

Det er også funnet en rekke trusler og urovekkende poster som han har lagt ut, blant annet om planer om masseskytinger og likvideringer av folk han hatet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden