Hundrevis i koronademonstrasjon i Napoli

Folk i Napoli demonstrerte også forrige helg mot nedstengingen. Arkivfoto: Alessandro Pone / LaPresse via AP / NTB
Folk i Napoli demonstrerte også forrige helg mot nedstengingen. Arkivfoto: Alessandro Pone / LaPresse via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Hundrevis av mennesker protesterte tidlig lørdag i Napoli sør i Italia mot portforbud og en planlagt nedstenging i regionen.

Demonstrantene ropte slagord, kastet fyrverkeri og røykbomber, melder nyhetsbyrået Ansa. Politiet brukte tåregass for å spre demonstrantene, som trosset portforbudet fra klokken 23 fredag kveld.

En ny bølge av koronavirussmitte har nådd Europa, og den største smitteveksten har vært i Tsjekkia, Belgia, Frankrike, Spania og Italia. I Italia ble det fredag satt ny smitterekord med 19.143 nye tilfeller.

I regionen Campania ble det rapportert 2.280 tilfeller, en voldsom økning fra de 1.541 meldte tilfellene torsdag. Myndighetene kunngjorde derfor at regionen stenges ned for å tøyle smittespredningen.

– Vi vil stenge ned alt i en måned, 40 dager, sa regionspresident Vincenzo De Luca.

Statsminister Giuseppe Conte har så langt ikke villet innføre en landsdekkende nedstenging på grunn av de økonomiske og sosiale kostnadene det medfører.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden