Hundrevis i koronademonstrasjon i Napoli

Folk i Napoli demonstrerte også forrige helg mot nedstengingen. Arkivfoto: Alessandro Pone / LaPresse via AP / NTB
Folk i Napoli demonstrerte også forrige helg mot nedstengingen. Arkivfoto: Alessandro Pone / LaPresse via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av mennesker protesterte tidlig lørdag i Napoli sør i Italia mot portforbud og en planlagt nedstenging i regionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrantene ropte slagord, kastet fyrverkeri og røykbomber, melder nyhetsbyrået Ansa. Politiet brukte tåregass for å spre demonstrantene, som trosset portforbudet fra klokken 23 fredag kveld.

En ny bølge av koronavirussmitte har nådd Europa, og den største smitteveksten har vært i Tsjekkia, Belgia, Frankrike, Spania og Italia. I Italia ble det fredag satt ny smitterekord med 19.143 nye tilfeller.

I regionen Campania ble det rapportert 2.280 tilfeller, en voldsom økning fra de 1.541 meldte tilfellene torsdag. Myndighetene kunngjorde derfor at regionen stenges ned for å tøyle smittespredningen.

– Vi vil stenge ned alt i en måned, 40 dager, sa regionspresident Vincenzo De Luca.

Statsminister Giuseppe Conte har så langt ikke villet innføre en landsdekkende nedstenging på grunn av de økonomiske og sosiale kostnadene det medfører.