USA ber utenlandske krigere forlate Libya

USA hyller den FN-fremforhandlede våpenhvilen i Libya og sier alle utenlandske krigere nå må forlate landet. Arkivfoto: Hussein Malla / AP / NTB
USA hyller den FN-fremforhandlede våpenhvilen i Libya og sier alle utenlandske krigere nå må forlate landet. Arkivfoto: Hussein Malla / AP / NTB Foto: NTB scanpix

USA hyller den FN-fremforhandlede våpenhvilen i Libya og sier alle utenlandske krigere nå må forlate landet.

– Denne avtalen er et viktig skritt i retning å trappe ned konflikten, skape stabilitet og hjemvendelse av utenlandske krigere, som er i alle libyeres interesse, uttaler den amerikanske ambassaden i Libya.

De to stridende partene i landet inngikk fredag en «permanent» avtale om våpenhvile etter fem dager med samtaler i FN-regi.

Oljerike Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.

USA var del av Nato-operasjonen som resulterte i et splittet og konfliktfylt Libya, men har siden uttrykt bekymring for utenlandsk innblanding i krigen i landet. Det gjelder særlig russiskstøttede leiesoldater som ifølge en FN-rapport deltok på opprørsgeneralen Khalifa Haftars side.

– Vi oppfordrer interne og eksterne aktører om å støtte gjennomføringen av avtalen, heter det i uttalelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden