Nye harde kamper om Nagorno-Karabakh

<p>En mann står i ruinene av et kultursenter som er blitt rammet av bombeangrep tidligere i konflikten om Nagorno-Karabakh.</p>
En mann står i ruinene av et kultursenter som er blitt rammet av bombeangrep tidligere i konflikten om Nagorno-Karabakh. Foto: AP

Kampene om Nagorno-Karabakh fortsatte fredag, samtidig som USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte representanter for partene.

– I øyeblikket er det lokale kamper langs hele frontlinjen, skrev en talsperson for de armenske styrkene på Facebook fredag.

Nok en gang beskyldte partene hverandre for å rette artilleriangrep mot boligområder. Byen Martakert i Nagorno-Karabakh og flere byer i Aserbajdsjan skal ha blitt rammet natten i forveien.

I Washington hadde Mike Pompeo separate møter med Armenias utenriksminister Zohrab Mnatsakanyan og Aserbajdsjans utenriksminister Jeyhun Bayramov.

Pompeo oppfordret begge til å få slutt på volden og beskytte sivile, men det er ikke kjent om noe mer konkret kom ut av samtalene. Nyhetsbyrået AFP melder at det i møtene «ble utvekslet høflighetsfraser».

Nagorno-Karabakh ligger i Aserbajdsjan, men har siden 1990-tallet vært kontrollert av armenske separatister. Harde kamper mellom Aserbajdsjan og Armenia brøt ut i slutten av september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden