Trump: Ingen har gjort mer for svarte i USA enn Donald Trump

President Donald Trump skuer ut i salen mens han omtaler seg selv som den minst rasistiske personen i salen på Belmont University i Nashville. Foto: Julio Cortez / AP / NTB
President Donald Trump skuer ut i salen mens han omtaler seg selv som den minst rasistiske personen i salen på Belmont University i Nashville. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Foto: NTB scanpix

President Donald Trump hevder ingen president, muligens med unntak av Abraham Lincoln, har gjort mer for svarte i USA enn han selv.

Joe Biden sa at USA har et problem med institusjonell rasisme da rase i USA var tema i den andre og siste presidentdebatten før valget 3. november.

Debattleder Kristen Welker ville deretter vite hva Trump mener om Black Lives Matter-bevegelsen, som har demonstrert for politireform i store deler av USA de siste månedene.

Presidenten svarte at hans første møte med bevegelsen var da de ropte ukvemsord til politiet.

– Jeg er den minst rasistiske personen i dette rommet, sa Trump. Jeg kan ikke se publikum i salen for det er for mørkt, men jeg er uten tvil den minst rasistiske personen her, gjentok Trump.

Biden svarte med å kalle Trump «en av de mest rasistiske presidenten vi har hatt i moderne historie».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden